slawraps-avocado-DS
Aziatische slawraps met avocado

Ingrediënten

1 krop ijsbergsla
300 gram (biologische) kipfilet
1 avocado
2 lente uitjes
1/2 rode peper
een bosje koriander (naar smaak)
1 winterpeen (of 4 kleine wortels)
1 paprika
bakje taugé
1/2 komkommer
50 gram cashewnoten
1 teen knoflook
2 theelepels sambal
1 eetlepel ketjap
1 limoen

Sausje:
1 el sojasaus
sap van 1/2 limoen
1/2 rode peper
2 el vissaus
1 tl bruine suiker
Koriander naar smaak

Een gezond en superlekker recept! Door de wrap van sla is het lekker fris en licht verteerbaar. Iedereen kan dan zelf bepalen hoe je je wrap vult. Het lijkt een flinke lijst ingrediënten maar je kan ook prima wat weglaten of zelf toevoegen!

Bereiding

  • 1
    Snij alle groente (paprika, avocado, wortel, komkommer en lente ui) in reepjes.
  • 2
    Maal de cashewnoten fijn met een vijzel. Meng alle ingrediënten voor het sausje.
  • 3
    Was de sla en scheur de bladen voorzichtig los.
  • 4
    Bak de kipfilet samen met de sambal, ketjap en een fijngesneden teentje knoflook tot het gaar is.
  • 5
    Serveer alle ingrediënten in losse bakjes en laat iedereen zelf de wrap vullen naar smaak!
  • 6
    TIP: Het gerecht is ook lekker met Aziatisch gehakt. Bak hiervoor 300 gram (biologisch) rundergehakt samen met een beetje gember (duim), 2 tenen knoflook, 1/2 rode peper, 1/2 limoen, 2 eetlepels vissaus en 1 theelepel bruine suiker.
  • Andere recepten