biefreepjes-groeneasperges_Mathijs
Aziatische biefstukreepjes met groene asperges

Ingrediënten

600 gram biefstuk
300 gram groene aspergetips
2 rode paprika
1 eetl. sesamzaadjes
1 eetl. sesamolie
3 eetl. sojasaus
3 teentjes knoflook
2 cm gember
380 gram zilvervliesrijst
1 bos bosui
verse koriander
1 limoen

Als je snel én gezond wil eten, is dit wokgerecht van TV-kok Mathijs Vrieze echt hét recept voor jou. Zeker als je van de Aziatische keuken, biefstuk en groene asperges houdt. Groene aspergetips hoef je niet te schillen en kun je in dit wokgerecht supersnel bereiden. Beetgaar zijn ze het lekkerst. Dat is het beste voor de smaak, maar ook voor de vitaminen. Je kunt eventueel ook dikke groene asperges gebruiken, ook die hoef je niet te schillen, maar die snijd je beter wel even in 3 stukken.

Bereiding

  • 1
    Kook de rijst. 1 kopje rijst per persoon met 2 kopjes water op laag vuur laten koken. Door de rijst langzaam te laten koken in afgepast water behoud je de meeste smaak.
  • 2
    Snijd de biefstuk in gelijke stukjes. Houd je van rosé gebakken, snijd de stukken dan wat dikker. Marineer het rundvlees met sojasaus, geraspte gember, knoflook en olijfolie.
  • 3
    Laat een koekenpan of wok goed heet worden. Schroei het vlees rondom op hoog vuur kort aan. Haal na 2 minuten het vlees uit de pan.
  • 4
    Snijd de paprika’s in halve ringen. Wok in dezelfde wok op hoog vuur met een beetje olie.
  • 5
    Snijd de onderste 2 cm van de groene aspergetips af. Wok de groene asperges op hoog vuur beetgaar. Voeg op het laatst het sesamzaad toe.
  • 6
    Voeg nu weer het gebakken vlees en de marinade toe en laat dit ongeveer 2 minuten meebakken.
  • 7
    Roer wat gesneden koriander en bosui door de rijst. Ook de geraspte groene schil van de limoen geeft een fris accent aan de rijst. Geniet van dit Aziatische wokgerecht met biefstuk en mooie groene asperges.
  • Andere recepten