avocadosoep-limoen
Avocadosoep met limoen

Ingrediënten

2 rijpe avocado’s
1 eetlepel limoensap
200 ml room
800 ml groentebouillon
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Een heerlijke romige soep van avocado, bomvol goede vetten en smaak!

Bereiding

  • 1
    Snijd de avocado’s over de lengte rond de pit door. Draai de helften van elkaar. Verwijder depit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met de limoensap en de room.
  • 2
    Voeg de groentebouillon, olijfolie en knoflook toe en pureer nog eens. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3
    Je kunt de soep koud eten. Wil je de soep toch lekker warm, warm de soep dan voorzicht op een laag vuurtje. Het mag niet koken, want dan wordt de soep bitter.
  • Andere recepten