avocadosoep-limoen
Avocadosoep met limoen

Ingrediënten

2 rijpe avocado’s
1 eetlepel limoensap
200 ml plantaardige room
800 ml groentebouillon
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Deze verfrissende en romige soep combineert de fluweelzachte textuur van avocado's met het pittige aroma van limoen. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch, een smaakvol voorgerecht of een gezonde snack, deze avocadosoep met limoen zal je zeker verrassen met zijn heerlijke smaak en eenvoudige bereiding.

Bereiding

  • 1
    Snijd de avocado’s over de lengte rond de pit door. Draai de helften van elkaar. Verwijder depit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met de limoensap en de room.
  • 2
    Voeg de groentebouillon, olijfolie en knoflook toe en pureer nog eens. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3
    Je kunt de soep koud eten. Wil je de soep toch lekker warm, warm de soep dan voorzicht op een laag vuurtje. Het mag niet koken, want dan wordt de soep bitter.
  • Deel dit recept

    Andere recepten