avocado-ei-oven
Avocado met ei uit de oven

Ingrediënten

4 rijpe avocado’s
8 kleine eieren (maat S)
peper en zout
Geraspte kaas
Olijfolie
Peterselie of bosui (optioneel)

Dit zonnige recept is lekker als ontbijt en lunch, maar ook als maaltijd met een salade erbij.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Hol ze net iets dieper uit, anders past het eitje er niet in. Strooi wat peper en zout over de holte van de avocado.
  • 3
    Leg de avocadohelften in een ovenschaal. Breek een eitje in iedere avocadohelft. Strooi de geraspte kaas er overheen en besprenkel ze met olijfolie.
  • 4
    Bak de avocado’s in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • 5
    De gevulde avocado is klaar als het eitje gestold is.
  • 6
    Garneer naar smaak met verse peterselie of gesneden bosui en serveer meteen.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten