Barhi dadel appelkruimeltaartjes
Appelkruimel taartjes met Barhi dadels
Barhi dadel appelkruimeltaartjes

Ingrediënten

4 green smith appels
200 Gram Barhi dadels
1 Theelepel kaneel
50 Gram ongezouten roomboter
50 Gram lichtbruine basterdsuiker
50 Gram walnoten

Kruimel
40 gram bloem
50 gram havermout
40 gram kokos snippers
50 gram witte basterdsuiker
80 gram ongezouten roomboter

In samenwerking met: Uit Siham’s Keuken

Ontdek een heerlijke crumble met de Barhi dadels en appels. Dit toetje is heerlijk met een bolletje slagroom ijs. Ga jij met dit recept aan de slag?

Bereiding

  • 1
    Schil de appels en snijd deze in blokjes. Ontpit de dadels en snijd deze in reepjes.
  • 2
    Voeg de appels en dadels in een koekenpan samen met de ongezouten roomboter, zet deze op een middelhoog vuurtje.
  • 3
    Voeg de kaneel en suiker toe en bak dit gedurende 10 minuten tot de appels zacht zijn. Haal deze dan van het fornuis, voeg de walnoten grof gehakt toe
  • 4
    Bereid de kruimel voor. Zorg ervoor dat je de roomboter uit de koelkast haalt en deze dus koud is. Voeg de bloem samen met de havermout, kokossnippers en suiker toe aan een kom samen met blokjes roomboter. Kneed dit samen tot een kruimel.
  • 5
    Verdeel de appel / dadels over 4 oven schaaltjes en voeg hier de kruimel laag aan toe
  • 6
    Bak de taartjes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden gaar.
  • 7
    Haal de taartjes uit de oven en serveer direct met een bolletje ijs.
  • Deel dit recept

    Andere recepten