american-pumpkin-pancakes
American Pumpkin Pancakes met exotisch fruit

Ingrediënten

½ kg flespompoen
300 ml melk
2 eieren
200 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
speculaaskruiden (optioneel)
Kwark kokos-limoen
2 mango’s in dunne plakjes
4x passievrucht
geraspte kokos (geroosterd)
Munt
Roomboter om in te bakken

Extra:
Bakpapier
Keukenmachine
koekenpan

Deze Amerikaanse pannenkoekjes met kwark en exotisch fruit zijn perfect voor het ontbijt. Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken en smaken licht kruidig en zoet door de pompoen. Voor een extra winterse smaak kun je nog speculaaskruiden toevoegen.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, ontdoe hem van de zaden en snij hem in stukken. Gaar de pompoen 20 minuten in de oven en laat hem even afkoelen. (kan eventueel een dag van te voren)
  • 2
    Doe de pompoen met de melk en de eieren in de keukenmachine en laat hem draaien zodat je een mooie egaal beslag krijgt. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe en draai nog even door. Voor een extra winterse smaak voeg je nog speculaaskruiden toe.
  • 3
    Bak pannenkoekjes van ongeveer 12 cm doorsnee. Doe op ieder pannenkoekje een flinke lepel kwark en vervolgens wat mango en passievrucht. Garneer met wat kokos en munt.
  • 4
    Variatietips: Natuurlijk kun je ook naturel kwark gebruiken of kwark met een ander smaakje. Ook kun je variëren met de toppings.
  • Deel dit recept

    Andere recepten