1
Klop de eiwitten met de suiker met een mixer stijf.
2
Haal daarna uit de kom en mix dan de eidooiers met citroenrasp, kaneel, amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout 5 minuten luchtig met de mixer.
3
Spatel beide mengels luchtig door elkaar heen. Bak in en voorverwarmde oven op 190 graden in 30 minuten gaar.
4
Verwarm 400 ml volle melk rustig in een steelpan met een gehalveerd vanillestokje tot aan het kookpunt. Meng met een garde in een kom 100 ml melk met de suiker, eidooiers en maïzena door elkaar.
5
Verwijder het vanillestokje uit de melk (schraap alle merk eruit voor de smaak) en klop met een garde ongeveer de helft van de hete melk door de eidooiers. Giet daarna in de steelpan en breng het onder voortdurend roeren met een flexibele spatel aan de kook. Laat ongeveer 2 minuutjes zachtjes koken (en blijf roeren).
6
Schil de pitahaya. Je kunt een dun laagje van de roze schil opeten, dus schil dun om de opvallende kleur te behouden. Snijd in gelijke partjes
7
Schenk de banketbakkersroom op de borden. Snijd blokjes van de cake en verdeel die, samen met de pitahaya speels over de room.
8
Garneer met het vruchtvlees van passiefruit, fijngehakte verse salie en eventueel wat rozemarijnbloemetjes.