aardbeienpavlova
Aardbeienpavlova

Ingrediënten

6 eiwitten
300 g fijne suiker
1 snufje zeezout
400 g verse aardbeien
200 ml slagroom
200 ml magere yoghurt
2 theelepels suiker
1 vanillestokje, uitgeschraapt

Gemaakt met heerlijke verse aardbeien is deze pavlova een dessert met de wauw-factor.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 150 ° C/300 ° F / gas 2 . Doe de eiwitten in een schone kom en klop ze met een mixer op gemiddelde snelheid tot ze mooie stevige pieken vormen.
  • 2
    Terwijl de mixer nog draait , voeg geleidelijk de suiker en het snufje zout toe. Draai de mixer op de hoogste stand en klop gedurende 7-8 minuten totdat de meringue wit, glanzend en glad is. Als het mengsel korrelig voelt, klop nog een beetje langer, zorg ervoor dat de meringue niet instort.
  • 3
    Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het meringuemengsel gelijkmatig tussen beide bakplaten en vorm elke portie in een cirkel van ongeveer 20 cm in diameter. Zet beide bakplaten in de oven en bak gedurende 1 uur totdat de meringues er enigszins goudbruin zijn.
  • 4
    Haal de kroontjes van de aardbeien af en snijd ze door de helft. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit.
  • 5
    Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer dan de yoghurt en de vanille erdoor.
  • 6
    Verdeel de helft van het roommengsel over de bovenkant van 1 van de meringues. Strooi de helft van de aardbeien gelijkmatig over de room. Leg nu de andere meringue er boven op en druk zachtjes aan. Verdeel de resterende room over de bovenste laag en strooi de overgebleven aardbeien erover.
  • Andere recepten