EXPLORE. TASTE. SHARE.

Aardbeienmousse met verse aardbeien

Aardbeienmousse met verse aardbeien

Een heerlijke fluweelzachte aardbeienmousse. Gemaakt met verse aardbeien is deze mousse het allerlekkerst.

Ingrediënten

250 g aardbeien, in kleine blokjes
1-2 el suiker
150 g aardbeien, in blokjes
50 g suiker
½ tl citroensap
150 g kwark
2 blaadjes gelatine, in koud water geweekt
1,5 dl room, stijfgeslagen
enkele aardbeien, in stukjes gesneden (garnering)

Bereidingswijze

  • 1
    Meng de 250 gram aardbeistukjes met 1-2 eetlepels suiker en verdeel over vier glazen.

  • 2
    Pureer de 150 gram aardbeien met 50 gram suiker en het citroensap. Roer de kwark erdoor.

  • 3
    Los de gelatineblaadjes op in warm water. Roer 2 eetlepels aardbeipuree door de gelatine.

  • 4
    Meng dit onder voortdurend roeren met de rest van de aardbeipuree.

  • 5
    Dek af en zet koud tot het enigszins stevig is.

  • 6
    Roer het mengsel nu glad en meng zorgvuldig de slagroom erdoor.

  • 7
    Verdeel de mousse nu over de glazen en laat afgedekt in de koelkast opstijven (minimaal 2 uur).

  • 8
    Vlak voor het serveren enkele aardbeistukjes over de mousse in de glazen verdelen.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel