1200630p16183EDNmainaardbeienmousse
Aardbeienmousse met verse aardbeien

Ingrediënten

250 g aardbeien, in kleine blokjes
1-2 el suiker
150 g aardbeien, in blokjes
50 g suiker
½ tl citroensap
150 g kwark
2 blaadjes gelatine, in koud water geweekt
1,5 dl room, stijfgeslagen
enkele aardbeien, in stukjes gesneden (garnering)

Een heerlijke fluweelzachte aardbeienmousse. Gemaakt met verse aardbeien is deze mousse het allerlekkerst.

Bereiding

  • 1
    Meng de 250 gram aardbeistukjes met 1-2 eetlepels suiker en verdeel over vier glazen.
  • 2
    Pureer de 150 gram aardbeien met 50 gram suiker en het citroensap. Roer de kwark erdoor.
  • 3
    Los de gelatineblaadjes op in warm water. Roer 2 eetlepels aardbeipuree door de gelatine.
  • 4
    Meng dit onder voortdurend roeren met de rest van de aardbeipuree.
  • 5
    Dek af en zet koud tot het enigszins stevig is.
  • 6
    Roer het mengsel nu glad en meng zorgvuldig de slagroom erdoor.
  • 7
    Verdeel de mousse nu over de glazen en laat afgedekt in de koelkast opstijven (minimaal 2 uur).
  • 8
    Vlak voor het serveren enkele aardbeistukjes over de mousse in de glazen verdelen.
  • Andere recepten