aardbeiengranita
Aardbeiengranita

Ingrediënten

250 ml water
150 gram suiker
75 ml citroensap
350 gram aardbeien

Granita is een halfbevroren dessert, gemaakt van suiker, water en diverse smaken. Deze granita met zoete aardbeien bevat bijna geen calorieën.

Bereiding

  • 1
    Meng de suiker met het water en het citroensap in een pannetje, breng het aan kook en roer totdat de suiker is opgelost. Laat de siroop daarna afkoelen.
  • 2
    Pureer de aardbeien in een blender en voeg het afgekoelde mengsel toe. Duw het aardbeienmengsel door een zeef om de zaadjes te verwijderen. Gooi de zaadjes weg.
  • 3
    Giet de granita in een diepvriesbakje. Zet het in de vriezer en roer de granita ieder half uur met een vork flink door. Na drie tot vier uur zijn er mooie ijskristallen ontstaan. Granita kan tot 2 dagen van tevoren worden gemaakt.
  • Andere recepten