aardappelsalade-sugarsnaps-MV
Aardappelsalade met sugarsnaps

Ingrediënten

150 gram sugarsnaps
200 gram krieltjes
4 bosworteltjes
1 dikke plak ham
1 kleine rode ui
2 eieren
1 eetl. mayonaise
1 eetl. verse bladpeterselie

Een veelzijdige en kleurrijke aardappelsalade met sugarsnaps van Mathijs Vrieze. Deze salade kun je als lunch eten, maar is ook heerlijk als bijgerecht bij je diner

Bereiding

 • 1
  Kook de krieltjes in z’n geheel gaar in ruim water met een snufje zout. Als de krieltjes (beet)gaar zijn, schep ze uit het water en laat uitdampen. Snijd daarna de krieltjes in tweeën of drieën.
 • 2
  Sugarsnaps zijn een kruising tussen peultjes en doperwten en ze zijn makkelijk schoon te maken. Bij sommige peulen is een (stug) draadje aanwezig op de peulnaad. Snijd aan beide kanten het puntje van de peul af en trek de eventuele draad direct mee. Vind je bij de eerste paar peulen geen draad, dan hoef je alleen het kroontje en kontje eraf te snijden.
 • 3
  Snijd de wortels in plakjes van gelijke dikte. Blancheer de sugarsnaps en wortelplatjes ongeveer 3 minuten in het kokende water. Giet daarna af en laat uitdampen.
 • 4
  Snijd de ham en rode ui in blokjes. Meng de groenten en aardappelen door elkaar. Breng de salade op smaak met een lepel mayonaise, bladpeterselie, ei, zout en peper.
 • Deel dit recept

  Andere recepten