Modern-stampotje-zoeteaardappel_MV
Modern stamppotje van zoete aardappel

Ingrediënten

500 gram zoete aardappelen
1 eetl. crème fraiche
2 theel. mosterd
250 gram cherrytomaten
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
75 gram bacon
2 eetl. pijnboompitten
1 broccoli

Iedereen is bekend met de oude Hollandse stamppot. Mathijs Vrieze giet dit gerecht in een modern jasje en maakt 'm van zoete aardappel. Lekker zacht van smaak en mooi van kleur.

Bereiding

  • 1
    Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in kokend water totdat ze gaar zijn.
  • 2
    Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Verdeel ook de bacon over een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaten ongeveer 15 a 20 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 190 graden.
  • 3
    Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin en haal uit de pan. Snijd de broccoli in kleine stukjes en bak in de koekenpan met een scheutje olie beetgaar.
  • 4
    Check met een vork of de zoete aardappelen uit elkaar vallen. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de zoete aardappelen fijn tot een puree. Breng op smaak met crème fraiche, mosterd, zout en peper en spatel door elkaar.
  • 5
    Roer de zoete aardappelpuree en de gebakken broccoli door elkaar. Garneer met de gepofte cherrytomaatjes, krokante bacon en geroosterde pijnboompitten.
  • Andere recepten