salade_blauwebessen
Gorgonzolasalade met blauwe bessen

Ingrediënten

200 gram blauwe bessen
250 gram gorgonzola
2 eetlepels pijnboompitten
0,5 stuk andijvie of eikenbladsla
75 gram veldsla

Dressing:
100 ml olijfolie
2 eetlepel rode wijnazijn
4 eetlepels rode port

Een fijne salade met verse blauwe bessen en gorgonzola. De portdressing is heerlijk en brengt de smaken fantastisch samen!

Bereiding

  • 1
    Verdeel de gorgonzola in blokjes of grove kruimels.
  • 2
    Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 3
    Snijd de andijvie in smalle reepjes en schep deze door de veldsla.
  • 4
    Verdeel de sla over borden en verdeel daarover de kaas, blauwe bessen en pijnboompitten.
  • 5
    Giet de dressing erover en presenteer er stokbrood of geroosterd brood bij.
  • Andere recepten