Inspiratie
tips & tricks
Koken met papaya

Koken met papaya

Papaya is natuurlijk lekker om zo te eten en geweldig in fruitsalades, smoothies en desserts. Maar wist je dat je ook heel lekker mee kunt koken met papaya? Papaya is juist ook geweldig in hartige gerechten zoals stoofschotels, curry’s en salades.

Frisse en pittige smaken

Frisse smaken passen perfect bij papaya. Ook combineert papaya goed met pittige smaken, zoals een pepertje. Hieronder onze tips voor hartige gerechten met papaya:

Stoofschotel en curry

De papaya bevat enzymen die vlees malser maken, daarom wordt hij vaak in vleesgerechten gebruikt. Bijvoorbeeld in een stoofschotel of een heerlijke curry.

Combi met kip

Papaya combineert goed met kip, vooral samen met Oosterse smaken. Denk aan kip teriyaki of deze kipspiesjes.

Salade

Papaya is perfect in een smaakvolle salade. Bijvoorbeeld een pittige Thaise salade. Of probeer eens deze combinatie met avocado!

Salsa

Papaya leent zich – samen met mango bijvoorbeeld – goed voor een salsa, bijvoorbeeld met rode peper en limoen. Dit combineert lekker met zalm.

Gevuld met hartig

Papaya wordt vaak gevuld met zoetigheid zoals fruit en ijs. Maar juist met een hartige vulling is ie ook heel erg lekker!