Inspiratie
tips & tricks
kerstgourmet

kerstgourmet: 5 verrassende vega recepten

Pimp je kerstgourmet!

Gourmetten is een traditie tijdens de kerst. Durf jij het aan om jouw gourmet te verrijken met heerlijke groenten en fruit van Discovered? Deze recepten zijn speciaal voor ons ontwikkeld door TV-kok Mathijs Vrieze. Het zijn vijf zeer eenvoudige, maar zo lekkere groentegerechtjes die jouw kerst net dat beetje extra geven!
Bij de traditionele gourmet staat vooral vlees centraal. Door een aantal groenten toe te voegen, maak je de gourmet een stuk feestelijker en kun je gezonder genieten. Ieder groente-gerechtje heeft 4 ingrediënten, die samen voor een smaakexplosie zorgen.

Zoete-aardappelblokjes met ui en olijven

In dit gourmet gerechtje combineer je zoete aardappel met rode ui, olijven en zongedroogde tomaatjes: een smaakexplosie!

Sugarsnaps met knoflook en kokos

Dit gourmet gerechtje met sugarsnaps maak je met stukjes knoflook, kokos en gebakken uitjes. Een ware smaaksensatie bij je gourmet!

Aspergetips met pijnboompitjes en basilicum

In het pannetje bak je aspergetips en bacon met pijnboompitten. Garneer met verse basilicum. Lekker!

Pompoenpuree met kaas en walnoten

Je maakt de pompuree van te voren. In je gourmetpannetjes bak de puree lekker op met stukjes walnoot, kaas en een snufje kaneel. Hmm!

Gebakken avocadopartjes

Je bakt de avocadopartjes enkele minuten in wat olie. Voeg een beetje paneermeel, sesam en curry specerijen toe. Heel veel extra smaak!