Flespompoensoep met mangochutney en crostini’s

Deze romige soep van flespompoen is snel gemaakt. Het oranje, stevige vruchtvlees van de flespompoen heeft een lichtzoete en boterachtige smaak. Flespompoen smaakt wat zachter en nootachtiger dan de bekende ronde pompoen. Met de mangochutney krijgt de soep een mooie dimensie met zoete, scherpe, kruidige en pittige accenten. Geniet ervan!

Vijgenhapje

Dit lekkere vijgenhapje is eenvoudig te maken en altijd een succes! De combinatie van het zoete van de vijgen met de knapperige ontbijtspek en de smeuïge geitenkaas is geweldig.

Flespompoensoep met kokosmelk

Flespompoensoep kokosmelk

We hebben hier een superlekkere flespompoensoep. Heerlijk met kokosmelk en helemaal af met blokjes avocado en geroosterde flespompoen. Zodra de temperatuur onder de 15 graden zakt en de herfst zijn intrede doet, krijg je toch spontaan zin in soep?

Avocadotuintje gevuld met hummus

avocadotuintje

Deze keer een lekker voorgerecht, speciaal voor de feestdagen: avocadotuintjes. Deze avocado gevuld met hummus is ook te gebruiken als lunch of snack! Door de de verschillende structuren in de toppings ziet het gerecht eruit als een tuintje en smaakt iedere hap net even anders.

Zalm ceviche

Met dit hapje voor bij de borrel ga je indruk maken bij je gasten. De combinatie van rauwe verse zalm met mango en passiefruit is onweerstaanbaar lekker. Je kunt hem ook als tartaar maken.

Boekweitpannenkoekjes met mangistan

Pannenkoeken kun je op zoveel verschillende manieren maken. Ieder recept heeft een eigen smaak en textuur. In dit recept van Mathijs Vrieze gebruiken we boekweitmeel. De combinatie van mangistan met sesamzaad en hazelnoten is verrukkelijk.