Zoete aardappelpuree met kip, quinoa en pomelo

zoete aardappelpuree

Met deze verrassende zoete aardappelpuree zet je comfort food op tafel. De puree bevat geplukte kip, geroosterde lente-ui, gepofte quinoa en roze pomelo. Dit lijkt een ingewikkeld gerecht, maar is eenvoudig om te maken. Durf jij het aan?

Flespompoenrisotto met zalm, krokante korst en groene asperges

risotto flespompoen groene asperges

Een risotto maken is eenvoudiger dan je denkt. De stukjes flespompoen maakt dit smeuïge rijstgerecht nóg lekkerder. Geserveerd met beetgaar gebakken groene asperges en zalm met een krokante korst uit de oven. Variatietips: Je kunt de zalm ook vervangen door kipdijfilet of portobello (vega).

Vietnamese spring rolls met mango

vietnamese spring rolls

Evie kookt ging voor ons aan de slag met onze Exotische fruitbox. Met de heerlijke sappige mango’s en zoetzure passievruchten uit deze box maakte ze deze leuke verse Vietnamese spring rolls. Super lekker én gezond! Bomvol groenten en fruit met een frisse zoutzure dipsaus van passievrucht. Ze maakte zowel een variant met gamba’s en vissaus dipsaus als een vegetarische variant met lekker veel mango & sojaboontjes met een sojadipsaus. Voor ieder wat wils dus!

Zoete-aardappelcurry met garnalen

Curry is snel klaar, zit vol met smaak en is supergezond. Deze zoete aardappelcurry maak je met garnalen, spinazie, tomaten, kokosmelk en gele currypasta. Dit is een milde curry, hou je van wat pittiger, voeg dan meer currypasta toe. Lekker met rijst.

Shepherd’s pie met zoete aardappel

Shepherd’s Pie is een klassiek Engels recept voor de stevige trek. Traditioneel wordt lamsgehakt gebruikt. Als je rundergehakt gebruikt heet het gerecht officieel Cottage Pie. Wij maken het natuurlijk met zoete aardappel in plaats van met gewone aardappel!

Noedelsoep met peulen en ei

Hou je van noedelsoep? Probeer dan zeker dit recept van Mathijs Vrieze, met peultjes en een ei. Heerlijke Aziatische smaken met veel verse groenten.

Linguine cacio e pepe met peultjes

Dit recept is een variatie op een klassiek pastagerecht met zwarte peper en Pecorino Romano, een pittige schapenkaas. Heel makkelijk om te maken en extra lekker gemaakt met knapperige frisse peultjes!