Zoete aardappel casserole met macadamia en granaatappel

Casserole zoete aardappel

Dit is een variatie op de traditionele casserole van zoete aardappelen die in Amerika vaak tijdens de Feestdagen op tafel staat. Heerlijk als bijgerecht, maar deze is ook perfect als vegetarisch hoofdgerecht te serveren. De smaken zijn duidelijk winters, zoet en kruidig.

Flammkuchen met zoete aardappel

flammkuchen met zoete aardappel

NON-popup heeft weer een lekker recept voor ons gemaakt: Flammkuchen met zoete aardappel. Flammkuchen zijn afkomstig uit de Elzas, en je kunt het vergelijk met een soort dunne pizzabodem. Je kunt het beleggen met allerlei ingrediënten die je zelf lekker vind, net zoals bij pizza. Alleen wordt de gebruikelijke tomatensaus en kaas vervangen met (gekruide) roomkaas. Deze Flammkuchen is belegd met gegrilde aardappel, mais, bonen, tomaat en bacon.

Gepofte zoete aardappel met pittig gehakt

gepofte zoete aardappel

Deze gepofte zoete aardappel is gevuld met pittig gehakt, erg lekker en supersimpel. Je kunt dit gerecht op de barbecue maken maar ook in de oven. Je kunt één gepofte en gevulde aardappel per persoon rekenen, maar je kunt er natuurlijk meer per persoon maken. Of je maakt er nog een lekkere salade bij.

Zoete aardappelschotel met avocadoroos

zoete aardappelschotel

Deze zoete aardappelschotel van TV-kok Mathijs Vrieze is eenvoudig om te maken, maar je maakt er een kleurrijke indruk mee. Zo mooi om de kleuren van de paarse en oranje zoete aardappel-plakjes te combineren in deze ovenschotel.

Nachofriet van zoete aardappel

nachofriet

Nachofriet van zoete aardappel. Comfort food dat héél geschikt is voor iedere dag van de week. Het is namelijk makkelijk te maken, gezond en erg lekker. Maak regelmatig friet van zoete aardappels, zo krijg je gemakkelijk een extra portie groente binnen.

Hollandse zoete aardappel stamppot met andijvie en appel

zoete aardappel stamppot

Deze zoete aardappel stamppot met andijvie, gehaktbal en jus is een oerhollandse stamppot, maar met een twist. Door het gebruik van zoete aardappel en appel is dit stamppotje toch net even anders, met een unieke combinatie van smaken.

Zoete aardappelpuree met kip, quinoa en pomelo

zoete aardappelpuree

Met deze verrassende zoete aardappelpuree zet je comfort food op tafel. De puree bevat geplukte kip, geroosterde lente-ui, gepofte quinoa en roze pomelo. Dit lijkt een ingewikkeld gerecht, maar is eenvoudig om te maken. Durf jij het aan?

Flespompoenrisotto met zalm, krokante korst en groene asperges

risotto flespompoen groene asperges

Een risotto maken is eenvoudiger dan je denkt. De stukjes flespompoen maakt dit smeuïge rijstgerecht nóg lekkerder. Geserveerd met beetgaar gebakken groene asperges en zalm met een krokante korst uit de oven. Variatietips: Je kunt de zalm ook vervangen door kipdijfilet of portobello (vega).