Bœuf bourguignon met flespompoen

Bœuf bourguignon met flespompoen

Zacht gestoofd rundvlees, verrijkt met rode wijn. Een feestelijk gerecht voor bijzondere momenten. In goed gezelschap van groene asperges en flespompoen. De vegetarische optie is om het vlees te vervangen door aubergine.

Vegetarische papaya couscous

papaya-couscous

Een lekker vegetarisch gerecht, maar je kunt er ook een stukje kip of vis bij serveren. De combinatie van de warme couscous en frisse papaya is heerlijk.

Kipgehaktspiesjes met citroengras

Lekkere gehaktspiesjes van kip, waarbij je stengels citroengras als stokjes gebruikt. Tijdens het grillen geeft de stengel citroengras een subtiele, frisse smaak af aan de spiesjes.

Zoete aardappel casserole met macadamia en granaatappel

Casserole zoete aardappel

Dit is een variatie op de traditionele casserole van zoete aardappelen die in Amerika vaak tijdens de Feestdagen op tafel staat. Heerlijk als bijgerecht, maar deze is ook perfect als vegetarisch hoofdgerecht te serveren. De smaken zijn duidelijk winters, zoet en kruidig.

Flammkuchen met zoete aardappel

flammkuchen met zoete aardappel

NON-popup heeft weer een lekker recept voor ons gemaakt: Flammkuchen met zoete aardappel. Flammkuchen zijn afkomstig uit de Elzas, en je kunt het vergelijk met een soort dunne pizzabodem. Je kunt het beleggen met allerlei ingrediënten die je zelf lekker vind, net zoals bij pizza. Alleen wordt de gebruikelijke tomatensaus en kaas vervangen met (gekruide) roomkaas. Deze Flammkuchen is belegd met gegrilde aardappel, mais, bonen, tomaat en bacon.

Gepofte zoete aardappel met pittig gehakt

gepofte zoete aardappel

Deze gepofte zoete aardappel is gevuld met pittig gehakt, erg lekker en supersimpel. Je kunt dit gerecht op de barbecue maken maar ook in de oven. Je kunt één gepofte en gevulde aardappel per persoon rekenen, maar je kunt er natuurlijk meer per persoon maken. Of je maakt er nog een lekkere salade bij.

Zoete aardappelschotel met avocadoroos

zoete aardappelschotel

Deze zoete aardappelschotel van TV-kok Mathijs Vrieze is eenvoudig om te maken, maar je maakt er een kleurrijke indruk mee. Zo mooi om de kleuren van de paarse en oranje zoete aardappel-plakjes te combineren in deze ovenschotel.