tips & tricks

2 x (exotische) plant-based overnight oats

Heb je geen tijd in de ochtend maar wil je toch even snel een lekker en gezond ontbijt maken? Of wil je eens iets nieuws proberen? Dan heeft Discovered de perfecte oplossing voor jou! Misschien heb je er wel eens van gehoord; overnight oats. Wat het precies is en hoe je dit heerlijke ontbijt klaarmaakt vertellen we je!

Onze favorieten

Wat zijn overnight oats?

Simpelweg is overnight oats havermoutpap die je niet hoeft te koken. Zoals de naam al doet vermoeden, maak je het ontbijt de avond van tevoren klaar. Hierdoor heeft de havermout gedurende de nacht tijd om de (amandel)melk te absorberen. De dag erna hoef je alleen nog wat verse (exotische) toppings toe te voegen voor de smaak en voilà! Beter kan jij de dag niet beginnen, toch?

Opwarmen of koud laten?

Dat is helemaal aan jou! Koude havermout klinkt misschien niet zo lekker. Maar je kan ons vertrouwen als wij zeggen dat het heerlijk is. Voor de koukleunen onder ons: opgewarmde overnight oats zijn ook ontzettend lekker. Probeer het beiden eens en ontdek wat het beste bij jou past!

Wat maakt overnight oats plant based?

Om overnight oats te maken heb je niet veel ingrediënten nodig. Dat maakt het nog makkelijker om weg te blijven van standaard melkproducten. Hoe dat werkt? Heel simpel! Om jouw ontbijt plant-based te maken, kun je de melk vervangen voor een plantaardige melk naar keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor sojamelk, amandelmelk of cashewnootmelk!

Voor je begint...

...hebben wij nog een handige tip. Overnight oats zijn namelijk maar liefst vier dagen houdbaar in de koelkast. Dit maakt het een geweldige optie voor een kant-en-klaar ontbijt. Zo, nu ben jij klaar om jouw eerste exotische overnight oats te maken! Om je even op weg te helpen hebben wij hieronder twee heerlijke recepten voor je klaargezet. Maar ga vooral ook zelf op ontdekkingsreis, want... de mogelijkheden met dit heerlijke ontbijt zijn eindeloos!