tips & tricks

8 manieren om zoete aardappel te bereiden

Wist je dat zoete aardappels heel makkelijk en snel te bereiden zijn? Zoete aardappels kunnen op vele manieren worden klaargemaakt. Wij geven je 8 manieren om zoete aardappel te bereiden!

1: RAUW ETEN (JA DAT KAN!)

Schil de zoete aardappel en snijd hem in reepjes of blokjes. Lekker om te dippen met yoghurtsaus of een dipsaus naar smaak.

2: KOKEN

Kook de (ongeschilde) zoete aardappel voor ongeveer 5 tot 10 minuten in voldoende water.

3: GRILLEN

Snijd de ongeschilde zoete aardappel in plakken en plaats ze op de grill. Draai de plakken na ongeveer 5 minuten om en laat ze nogmaals 5 minuten op de grill liggen, totdat ze zacht geworden zijn en een krokante laag hebben gekregen. Tip: je kunt de plakken ook in de broodrooster doen!

4: WOKKEN

Snijd de ongeschilde zoete aardappel in partjes. Verhit olie in een wok of koekenpan en roerbak de partjes ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur totdat de partjes zacht geworden zijn en een krokant laagje hebben gekregen.

5: POFFEN IN DE MAGNETRON

Prik met een vork gaatjes rondom in de schil van de zoete aardappel. Leg de zoete aardappel 5 minuten in de magnetron op 1000 watt. De aardappel is nu zacht geworden. Snijd hem doormidden en serveer met bijvoorbeeld zure room en een beetje bruine suiker.
gepofte zoete aardappel

6: POFFEN IN DE OVEN

Verwarm de oven voor op 200°–220°. Prik met een vork gaatjes rondom in de schil van de zoete aardappel en leg hem +/- 10 minuten in de oven, tot de aardappel zacht geworden is. Snijd hem doormidden en serveer met bijvoorbeeld zure room. Of vul de helften met mozzarella, tomaat en avocado en zet nog even terug in de oven.

7: STOMEN

Plaats een hele ongeschilde zoete aardappel in een stoomzak en stoom deze voor ongeveer 40 minuten totdat hij zacht is geworden. Of snijd de zoete aardappel in partjes en stoom deze in de stoomzak voor ongeveer 20 minuten.

8: FRITUREN

Schil de zoete aardappel en snijd hem in reepjes. Frituur de reepjes in hete olie voor ongeveer 5 minuten totdat ze goudbruin geworden zijn. Maak op smaak met peper en zout of je favoriete kruiden.