Inspiratie
tips & tricks
kleurrijke herfstrecepten

8x kleurrijke herfstrecepten

Een nieuw seizoen is aangebroken, het is herfst! De temperaturen beginnen langzaam te dalen en de zomerse gerechten maken plaats voor gerechten met herfstachtige ingrediënten. Een heerlijke herfstsalade of een gevulde ovenschotel met flespompoen, laat je verrassen door dit kleurrijke seizoen.
kleurrijke herfstrecepten

1. GEVULDE FLESPOMPOEN MET QUINOA EN CANTHARELLEN

Dit gevulde flespompoen gerecht is een heerlijke combinatie van flespompoen met quinoa en paddenstoelen. Geniet van dit stukje herfst op je bord.

2. FLESPOMPOENLASAGNE MET SPINAZIE EN RICOTTA

Lasagna kent verschillende varianten maar ontdek deze heerlijke vegetarische variant op lasagne met geroosterde pompoen, spinazie en ricotta.

3. EXOTISCHE STAMPPOT MET GROENE ASPERGES

Stamppotje met groene asperges en gerookte zalm, een heerlijke combinatie. Natuurlijk is deze stamppot ook lekker met gewone aardappel, maar met zoete aardappel is het helemaal een traktatie!

4. EXOTISCHE HUTSPOT MET KIP EN ZOETE AARDAPPEL

Hutspot, een traditionele stamppot met peen en uien, met een twist! Maak hem met zoete aardappels en gebakken (vegetarische)kip.

5. HERFSTSALADE MET BRAMEN

Ook bramen in combinatie met feta zijn een herfstachtige verrassing. Deze bijzonder lekkere salade met spinazie, bramen en feta, is het proberen waard.

6. HERFSTSALADE MET VIJGEN

De combinatie van zoete vijgen, rokerige bacon en pittige geitenkaas geeft deze salade een rijke smaak en is perfect voor de herfst! Zonder de bacon, ook heerlijk vegetarisch.

7. POMPOENPANNENKOEKJES MET VIJGEN

Heerlijke herfstige pannenkoekjes van flespompoen, lekker kruidig van smaak. Met verse vijgen en honing erbij smaken ze helemaal geweldig. En zo krijg je ook nog wat extra groente binnen, altijd goed in de herfst!

8. GEMBERKOEK MET ZOETE AARDAPPEL

Deze heerlijke herfstige gemberkoek maak je met zoete aardappel. Met de garnering van zoete aardappelstroop wordt deze koek echt iets bijzonders.