Inspiratie
tips & tricks

6 x pannenkoeken voor het ontbijt

Wie houdt er nu niet van pannenkoeken? Wat denk je dan van ontbijten met heerlijke pannenkoekjes? Dat is toch een feestje! Geweldig voor in het weekend of voor een heerlijk feestontbijt.

Voor je ontbijt is het leuk om van die kleine pannenkoekjes te maken. We hebben verschillende recepten voor je, die extra lekker worden met onze exotische groente en fruit. Ga jij voor american pancakes gemaakt met flespompoen of zoete aardappel? Of bak je lekkere gezonde gemberpannenkoekjes of boekweitpannenkoekjes, met heerlijk exotisch fruit erbij? Probeer al onze bijzondere pannenkoekrecepten!

Zoete-aardappelpannenkoekjes met mango en passiefruit

Heerlijke pannenkoekjes van zoete aardappel met cacao. Extra feestelijk met reepjes mango en passiefruit. Pannenkoekjes zijn altijd lekker, en deze zijn ook nog redelijk gezond. Eet ze als ontbijt, laat dan de mascarpone weg en serveer er kwark of yoghurt erbij.

American pumpkin pancakes met exotisch fruit

Deze Amerikaanse pannenkoekjes met kwark en exotisch fruit zijn perfect voor het ontbijt. Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken en smaken licht kruidig en zoet door de pompoen. Voor een extra winterse smaak kun je nog speculaaskruiden toevoegen.

Pannenkoekjes met passiefruit-karamelsaus

Speciaal voor jou deze heerlijke bananenpannenkoekjes met passievruchtenkaramelsaus. Om te smullen!

Gemberpannenkoekjes met papayacompote

Deze pannenkoekjes maak ik op basis van yoghurt en verse gember. De combinatie met papaya compote is heerlijk en ze zijn heel snel klaar.

Boekweitpannenkoekjes met mangistan

Pannenkoeken kun je op zoveel verschillende manieren maken. Ieder recept heeft een eigen smaak en textuur. In dit recept van Mathijs Vrieze gebruiken we boekweitmeel. De combinatie van mangistan met sesamzaad en hazelnoten is verrukkelijk.

Pannenkoekjes van zoete aardappel

Zoete pannenkoekjes van zoete aardappel

Deze pannenkoekjes van zoete aardappel zijn echt heerlijk als ontbijt in het weekend. Mocht je er een paar overhouden, kun je ze ook meenemen voor de lunch of als snack. Maar ze zijn ook superlekker als toetje.