Inspiratie
tips & tricks
blog

6 voorgerechten voor een exotisch kerstdiner

Voorgerechten zijn de grand opening van het kerstdiner. Het is vaak het eerste gerecht die de ‘trek’ van de gasten mag wegnemen. Dat is een behoorlijke opdracht! Met onze exotische voorgerechten ga je elk kerstdiner goed van start en zet je écht wat verrassends op tafel. Wij hebben alvast een kleine selectie gemaakt van exotische voorgerechten voor een kerstdiner in stijl:

zalmtartaar

Geroosterde groene asperges met zalmtartaar

Een kroontje van groene asperges. De bijzondere smaak van de papaya in dit gerecht is buitengewoon lekker. In combinatie met de romige nootachtige avocado is deze zalmtartaar een feestje om te eten.

burrata physalis salade

Frisse burrata salade met physalis en granaatappel

Een lekkere frisse kleurrijke salade met een romige burrata. De combinatie van physalis met granaatappel, passiefruit, ui en komkommer is verrassend.

Garnalencocktail met avocado

Garnalencocktail met avocado

Een frisse garnalencocktail met avocado. Dit is echt een heerlijk voorgerecht voor bij het kerstdiner. Het is makkelijk en snel te maken. Hou je niet zo van garnalen? Vervang de garnalen dan door gerookte kip

avocadotuintje

Avocadotuintjes met hummus

Deze keer een lekker voorgerecht, speciaal voor de feestdagen: avocadotuintjes. Door de de verschillende structuren in de toppings ziet het gerecht eruit als een tuintje en smaakt iedere hap net even anders.

Oranjesoep met zoete aardappel, papaya en pompoen

Oranjesoep met zoete aardappel, pompoen en papaya

Dit is een echte pure soep waarbij je de smaak van de pompoen en papaya goed proeft! De soep is zowel warm als koud te serveren. De stukjes verse papaya in de soep zijn een zoete verrassing.

Vijgen met geitenkaas uit de oven

Warme vijgen uit de oven met geitenkaas en honing

Vijgen met geitenkaas uit de oven zijn niet alleen lekker, maar ze zien er ook altijd leuk uit. In 5 eenvoudige stappen zet je een echte eyecatcher op tafel!

Maak je kerstdiner compleet

Het voorgerecht is natuurlijk pas het begin van het kerstdiner. Bij Discovered hebben we nog meer heerlijke recepten die zorgen voor een compleet exotisch kerstdiner.